Een kind in een echtscheiding heeft meer nodig dan een koffer!

Ieder kind beleeft een scheiding op zijn eigen manier. De één wordt opstandig, de ander super aardig. En soms worden kinderen de verzorgers van hun ouders.

Mogelijke gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen tijdens of na een echtscheiding

  1. Ze hebben moeite met het aangaan van relaties
  2. Schoolprestaties liggen onder druk
  3. Ze ontwikkelingen gedragsproblemen, eetstoornis, verslaving, criminaliteit.
  4. Ze hebben een grote kans om later ook een scheiding mee te maken als volwassene.
  5. Ze kunnen groei en ontwikkelingsachterstanden ontwikkelen
  6. Op latere leeftijd hebben ze geen contact meer met een of met beide ouders.Wil je weten hoe wij je hierbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op voor mogelijkheden of advies.

Ook al is je relatie als partners gestopt, je blijft ouder van je kind.

Jij blijft verantwoordelijk voor jouw rol in de ontwikkeling van je kind. Het is heel belangrijk dat je ondanks alle turbulentie van de scheiding, ouder kunt blijven. Je zoon of dochter moet de mogelijkheid hebben om kind te zijn. Je kind is niet de boodschapper naar je ex, want dan krijgt hij of zij de eerste reactie over zich heen.

Troost en steun.

Je zoon of dochter heeft troost en steun nodig en is niet de aangewezen persoon om dat aan jou te geven. Je kind heeft recht op veilige omstandigheden om zich te kunnen ontwikkelen. Ouders moeten tijdens een echtscheiding de belangen van het kind goed in het zicht houden. Ook daarom is het goed om je te laten begeleiden tijdens een scheiding en ondersteuning in te zetten.

Wil je weten hoe wij je hierbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op voor mogelijkheden of advies.