Steeds meer boeken komen er op de markt. We hebben een selectie gemaakt van het aanbod en deze verdeeld in categorieën.

Boeken met verhalen over of voor kinderen.

 • Internationaal verdrag voor de rechten van het kind
  In 1989 is bij de VN het internationaal verdrag opgesteld. Op dit moment hebben 196 landen dit verdrag ondertekend, waaronder Nederland. In het verdrag zijn de kinderrechten opgenomen en de verplichting voor ouders en voor de overheid om deze rechten uit te voeren.kinderrechtenverdrag_nederlandse_vertaling
 • En de kinderen scheiden mee..
  En de kinderen scheiden meeAuteur  :  Gary Neuman &  Patricia Romanowski

  ISBN nr:  978 90 6665 512 6

  Hoewel echtscheiding een probleem is van het hele gezin, gaat dit boek op de eerste plaats over de kinderen; over de impact die de scheiding op hen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat.

 • How2talk2kids
  How2talk2kidsAuteur   :  Adele Faber  &  Elaine Mazlish

  ISBN nr: 978 90 8124 001 7

  Ik ga niet naar mijn kamer, je bent niet de baas over mij!  “Je doet gewoon wat ik zeg!”

  Na dit bekende tafereel voelen zowel kind als opvoeder zich boos. Gelukkig kan het ook anders. Faber en Mazlish hebben een respectvolle maniet van communiceren ontwikkeld waar alle partijen zich zoveel beter bij voelen. Het is direct toepasbaar op elk kind van 2 tot 20 jaar.

  <>  Beter omgaan met de negatieve gevoelend van je kind  <>  Grenzen stellen terwijl de relatie goed blijft  <>  Kind neemt verantwoordelijkheid voor eigen gedrag en komt met oplossingen  <>  Effectief prijzen en je kind bevrijden uit een vaste rol.

 • Hun scheiding, mijn leven.
  Hun scheiding mijn levenAuteur  :  Yolande de Best

  ISBN nr:  978 94 0142 113 3

  In dit boek vertellen twintig volwassenen – mannen en vrouwen van 20 toto 82 jaar – op openhartige wijze hoe zij de scheiding van hun ouders destijds hebben ervaren en over de invloed die het op hun verdere leven heeft (gehad). Hun verhalen gaan over de verscheurdheid, het verdriet, de angst, maar ook de kracht die de scheiding van hun ouders in hun leven heeft gebracht.

  Een ontroerend, verrassend en herkenbaar boek voor (volwassen) kinderen van gescheiden ouders, maar ook een onmisbaar boek voor ouders die gaan scheiden.